lørdag 18. august 2012

Mild og mettende lunsjsmoothie




Da jeg lagde ispinner  og slush-is av melon og jordbær, delte jeg oppskriften i to og lagde litt av hvert, både smoothie, ispinner og slush-is! Halvparten til is og slush, og halvparten til smoothie

Jeg brukte en hel vannmelon-båt og ca 10 jordbær. Så brukte jeg ca halvparten på hver oppskrift. Dvs. halvparten til smoothien og halvparten til både slush-isen og ispinnene. Ispinnene er så små at det blir plenty til overs til å lage slush.


Du trenger:

0,5 båt vannmellon (sånn vanlig melonbåt man får kjøpt ferdig oppskjært i butikken)
5 passelig store jordbær
3 tomater
1 avocado 
Blender 




Vask tomatene godt og skjær bort stilken på før du putter dem oppi blenderen. Dersom du hakker tomatene i små biter "hjelper" du blenderen litt i gang ved at det blir mer væske i beholderen.

Skjær deretter vekk yttersidene på vannmelonen før du kutter denne opp i biter. 

Skjær av ca. 0,5 cm av hver side
og skyll melonen først
Vannmelon er yndet sted for salmonella å yngle. Dessuten vet man ikke helt hygienen til butikken som har skjært melonen i båter. Skyll derfor
melonen og skjær av den ytterste halve centimeteren før du skjærer vannmelonen opp i mindre biter og har den i blenderen.

Vask jordbærene før du putter dem i blenderen. Husk at dersom du ikke kjøper økologisk så er det alltid rester av sprøytemidler og andre toksiner som ikke bør puttes i munnen. Særlig er de små kroppene til barna følsomme så skyll bærene godt. Det kan også være rester fra gjødsel som inneholder bl.a. E-coli bakterier som kan gi barn nyresvikt ved infeksjon, dette gjelder også de økologiske så skyll disse også.

Skjær avocadoen i to rundt stenen og ha ut kjøttet med en skje. Bland alt sammen til en deilig kremet smoothie. Pynt med et par bringebær! 




Denne smoothien blir veldig mild og rund i smaken. Ønsker du mer sprut i smaken kan du tilsette litt ingefær eller sitrus av noe slag. NYT!


Ingen kommentarer: